🌟Hej alla medlemmar!🌟
Nu är nästa vinter på intågande och vi från styrelsen har gjort en rundvandring med EMFA samt snöröjarna från Degersjö Entreprenad. Den förra vintern var verkligen en stor utmaning och vi vill därför tillsammans med dem gå ut med följande uppmaning till er alla.
➡️🚶‍♀️Loftgångarna: EMFA skottar/blåser undan snön på våra loftgångar. Vi som medlemmar ska hålla undan snön framför våra lägenhetsdörrar samt göra loftgångarna framkomliga för att EMFA ska kunna sitt arbete på ett tillfredsställande sätt. Alla uppmanas därför att plocka undan/ställa ihop eventuella saker som försvårar framkomligheten.
➡️🚲Cykelförråden/markgångar: Alla uppmanas styra in cyklarna i cykelförråden under vinterperioden. Då markgångarna framför cykelförråden är trånga är det av största vikt för att Degersjö Entreprenad ska kunna röja undan snön i gångarna.
➡️🧹Spadar/sopar: Trädgårdsgruppen kommer inför vintern att inhandla spadar som tillsammans med en sop kommer att placeras vid varje husentré. Dessa är givetvis fritt fram att använda för att skotta/sopa på loftgångarna men kom ihåg att lämna tillbaka dessa när ni är klara så grannen också kan hålla fint framför sin dörr 😊
➡️🔥Brandsäkerhet: Med vintern och mörkret så börjar en period då fler använder levande ljus m.m. Extra viktigt är att se till så att batterier finns i era brandvarnare och att alla har en fungerande brandsläckare och brandfilt (vilket hemförsäkringen kräver).
GLÖGGMINGEL!🎅🤶❄️🎉
Torsdagen den 2/12 kl.17:30-19:00 anordnar vi ett härligt glöggmingel utomhus vid pergolan på vår innergård. Vi kommer att bjuda på fika och har ni alla varit snälla så kanske till och med Tomten kommer på besök… Boka in i kalendern, så ses vi då!
Med vänliga hälsningar!
Styrelsen & Trädgårdsgruppen BRF Boklok Sandåkern
EMFA & Degersjö Entreprenad

🌟Hej medlemmar!🌟

Som många har märkt så förändrade Bahnhof den 1 november sitt TV-utbud och de kanaler som ingår i vårt TV-paket Bahnhof TV Mellan:

•    Följande kanaler tas bort: TV3, TV6, TV8, TV10, Eurosport 1 och Eurosport 2

•    Följande kanaler tillkommer: CNN, Cartoon Network, Boomerang, Euronews, Godare, History Channel och Axess TV

Detta på grund av ändrade villkor för kanalrättigheter.

Bahnhof informerar att alla kan fortsätta att titta på kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10 genom streamingtjänsten Viaplay, dock måste varje enskild medlem själva beställa detta på viaplay.se

Bahnhof ber er att kontakta dem om ni har frågor om förändringarna:

010-510 35 05 | www.bahnhof.se

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen 

🌟Hej medlemmar!🌟

Vi vill informera er om att det är sista chansen att hämta ut era filter.‼️

Vi kommer att lämna ut filtren:

20/9 kl 18:00 - 19:30.

VIKTIGT: 

Det är absolut sista gången att hämta filtren och det är lägenhetsinnehavarens ansvar att värmeväxlaren fungerar som den ska. 

Det är okej att skicka sin granne, familjemedlem etc. för att hämta ut dem.😃

NOTIS. 

En serviceavgift på 99 kr tillkommer för de personer som inte har hämtat ut filtret efter 20/9.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen

En motion inför stämman var att styrelsen skulle se över möjligheter till ett mer trafiksäkert parkeringsområde inom föreningen. Under de senaste veckorna har farthinder lagts ut mellan carportarna vid hus 1 och under fredagen 16/7 har Securitas skyltat om parkeringen. Detta innebär att HKP-parkeringen byter plats med den besöksparkering som tidigare funnits vid kortsidan av undercentralen.
Vid tillfälle kommer EMFA att krita upp en ny parkeringsruta vid den nya besöksparkeringen vilket ger oss en extra parkeringsplats för våra gäster att nyttja och att det totala antalet besöksparkeringar går från 4 till 5 stycken. De kommer även att montera en parkeringsspegel på kortsidan av hus 3 för förbättrad sikt runt undercentralen.
Vi från styrelsen hälsar alla en fortsatt solig och härlig sommar 🌞
 

Hej alla medlemmar! ⭐️
 
Vi från styrelsen har precis haft vårt första gemensamma sammanträde och vill skicka med en kort sommarhälsning och lite information till samtliga medlemmar:
 
GRILLA SÄKERT! 🔥
Eftersom grillning kan vara brandfarligt är det inte tillåtet att grilla på balkongen eller altanen. Dessutom kan grillröken/matoset vara störande för grannar (ventilationen i våra fastigheter sitter dessutom på samma sida som balkong/altan).
 
Gemensam grillplats ute på gården som är fri att nyttja för alla medlemmar! Givetvis kan ni även använda er egen grill i anslutning till grillplatsen.
Vänligen tänk på att lämna grillplatsen i ett trevligt, städat skick för nästa “grillare” och säkerställ att grillen är helt slocknad innan ni lämnar den.
Kom ihåg att hämta hem er privata grill när den svalnat för förvaring. Så vi håller innegården öppen och fin för alla medlemmar.
 
5-ÅRSBESTIKTNING 17-19/8❗️
Det är dags för 5-årsbesiktning av samtliga föreningens lägenheter. Besiktningen kommer att genomföras av PLG tillsammans med representanter från Boklok Housing samt representanter från BRF Boklok Sandåkern. Fram till 5-årsbesiktningen kommer inga åtgärder på arbeten av icke akut natur att genomföras T.ex. "snedhängda" dörrar eller färgsprickor. Dessa kommer att behandlas efter genomförd besiktning.
Mer info såsom besiktningsschema och rutiner kommer i närmare anslutning till dess att besiktningen genomförts.
 
BESTÄLLNING AV VENTILATIONSFILTER 🌪
Enligt beslut 2017 kommer styrelsen inom kort beställa filter till samtliga medlemmar. Vi återkommer med uthämtningsdatum och tider på hemsidan/nyhetsbrev. Detta kommer ske under sen sommar/höst 2021.
 
Fördelen med gemensam beställning:
I och med att vi gör en stor samordnad beställning får vi medlemmar förmånliga priser på originalfilter (vilket även är bra för garantin). Eftersom att vi nu har bott i husen under 5 år så kommer även nya fettfilter till köksfläktarna att beställas in. Kostnaden för filtren läggs till som kostnad på er hyresfaktura i september och kostnaden under tidigare år har legat på ca 700kr för originalfiltren.
 
...
 
Vi från styrelsen vill avslutningsvis önska alla en fantastisk midsommar och semester!
 
Våra varmaste sommarhälsningar 😀☀️
// Ludwig Broadhall, Kerstin Westman, Sofia Johansson, Andreas Andersson, Alexander Viljekvist, Mikael Jansson, Marie Johansson & Anton Gunnarsson